A Quiet Place

Rare keuzes maken van deze toch wel spannende film niet een absoluut klassieker.

(John Krasinski) 

 

John Krasinski (The Office US), Emily Blunt (devil wears prada, Edge of Tomorrow, Girl on the Train),  Millicent SImmons (wonderstruck), Noah Jupe (Wonder, HHhH) 

 

In de nabije toekomst zijn er monsters op aarde gekomen die iedereen hebben vermoord. De monsters zijn onverslaanbaar, maar stekeblind. Hun gehoor is dermate goed, dat ze op kilometers afstand het kleinste geluidje kunnen horen. Het handjevol mensen dat nog leeft, leeft in stilte. In deze oorverdovende stilte volg je een familie van 4 die uit de handen van de monsters probeert te blijven, iets wat met twee kleine kinderen niet altijd even goed gaat. De monsters komen steeds dichterbij en ze hebben nog geen idee hoe ze er tegen moeten vechten. 

 

Weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Het krijgt lovende recensies overal en ik moet ook zeggen dat het op momenten een retespannende film is! Soms is de stilte echt oorverdovend. Het is dan ook jammer dat je voor de hele stoel betaald bij pathe, je hebt, zeker in de laatste helft, vaak alleen maar het puntje nodig. 

 

Maar, nu kom ik bij de grote maar,  in het begin is de stilte heel erg wennen. En ik weet niet of dat aan mij ligt, maar ik vond het iets te lang gerekt. En daardoor verslapte mijn aandacht. De tweede helft van de film gebeurd er meer, is er ook meer geluid, dus dan word het wel wat beter.  

Ook zijn er wat mij betreft teveel onduidelijkheden ((400 dagen sinds de monsters er zijn en zij gebruiken nog volop stroom, de monsters zijn blind en niemand komt op het idee ze te bestrijden met geluid omdat hun gehoor zo goed is, een auto die de heuvel afrijd en geen monster die het hoort, terwijl als iemand een blikje laat vallen, ze van kilometers ver aan komen rennen. Monsters die zomaar ineens in de schuilkelder verschijnen, terwijl er geen duidelijke ingang is. Ze zijn de laatste mensen op aarde en besluiten een kindje te nemen)) wat het toch wel ongeloofwaardig maakt. En dat is toch wel jammer, want wat ik zeg, het is op momenten echt heel erg spannend! 

 

Wel: spannende film en de stilte is heel beklemmend.

 

Niet: saaie eerste helft, rare keuzes van hoofdrolspelers en sommige dingen die niet kloppen in de film maken het geen topper. 

 

*******(7/10)