Ant-Man and the Wasp

Super kleine superheld met kwajongensstreken beleefd grootse avonturen

Evangeline Lilly (Ant-Man, Lost), Paul Rudd (Ant-Man, Clueless, This is 40), Hannah John Kamen (Ready Player One, Black Mirror), Michael Douglas (The Game, Wall Street, Basic Instinct, Fatal Attraction, enz.) Michelle Pfeiffer (Scarface, Murder o/t Orient Express (remake), Batman Returns, Dangerous Liasions, Mother!, Stardust), Michael Pena (Ant-Man, Chips, End of Watch, Fury, The Martian) Laurence Fishburne (Matrix, Man of Steel, Batman vs Superman) Randall Park (The Interview) 

 

Scott Lang, beter bekend als The Ant-man, heeft in de nasleep van de Civil War gebeurtenissen huisarrest gekregen van de overheid. Hij heeft tenslotte Captain Amerika geholpen tegen de regels in van de Sokovia Akkoorden. (de Avengers zijn niet langer een prive organisatie, maar staan onder bevel van de overheid, iets waar Captain America en een handjevol handlangers niet zoveel voor voelden, zie Civil War). De originele Ant-Man Hank Pym en zijn dochter hebben hem de rug toegekeerd en willen hem niet meer zien of spreken. Ondertussen worstelt hij ook om een goede vader te zijn voor zijn dochter. Scott was als Ant-Man even in het kwantum rijk en ook dat laat zijn sporen na. Hij krijgt een visioen van de vrouw van Hank, die daar verdwaald is geraakt in. Niet wetend wat te doen met die info, belt hij toch Hank op. Hank heeft ondertussen niet stil gezeten met zijn dochter en heeft een machine gebouwd om naar het kwantum rijk te reizen om zijn vrouw te zoeken. Hank haalt Scott gelijk weg uit zijn huisarrest en laat hem samenwerken met zijn dochter, die een eigen pak heeft. Ondertussen zijn er nog een tweetal partijen die erg veel interesse hebben in het lab van Hank, wat vol zit met technische snufjes. Er ontstaat een hilarische, superspannende race tegen de klok en de badguys om de vrouw van Hank te redden. 

 

Weer een leuke film van Marvel! Dit valt wel in het rijtje bij Thor en Guardians qua humor. Het is af en toe flink lachen. Spannende scenes hebben soms zo'n ontzettende wending die vervolgens heel erg hilarisch is. En deze film kan dat hebben. Paul Rudd heeft net zo'n chemie als Chris Pratt en Chris Hemsworth en is echt heel erg grappig. Ook Michael Peña is echt heel erg grappig als side-kick. Maar toch ook een kanttekening, niet alle grappen zijn even geslaagd, soms zelfs tegen het flauwe aan. Maar dat mag de pret echt niet drukken hoor. In hoog tempo en mooi gevisualiseerd flitst de film aan je voorbij. Vooral de actiescenes zijn echt spectaculair en hilarisch tegelijkertijd, ze spelen heel goed met het gegeven dat ze erg klein zijn. Normaliter ben ik echt niet van de 3d, maar zowaar voegde het hier echt wat toe. Maar ook hier een kanttekening, door het vele schakelen is het heel erg een aanslag op je hersens. 3D moet je altijd kijken naar hetgeen wat scherp is in beeld, en hier schakelt dat soms in een heel rap tempo. En dan gaan je hersens koken. Ik was ook blij om na anderhalf uur de bril weer af te zetten. 

 

In het begin kreeg je netjes een waarschuwing voor de lichtflitsen die in deze film zitten, ze hebben geleerd van Incredibles 2. Gevoelige mensen daarvoor zijn gewaarschuwd! 

 

Het einde is echt heel erg gaaf, de hele zaal gaf een luid applaus. Als je info erover hebt opgezocht, dan weet je al een beetje in welke tijd dit zich afspeelt, maar toch wist het mij te verrassen. Kippenvel! 

 

Wel: superspektakel van de bovenste plank en een hele leuke film. 

 

Niet: drukke film die snel schakelt, waardoor 3d heel vermoeiend is.  

 

**********(10/10)