Avengers Infinity War

Hier is ie dan! De film waar ze al jaren naar toe aan het werken zijn, de clash van kosmische omvang!

Geregisseerd door Anthony en Joe Russo.  

 

Het is de negentiende film in het Marvel Cinematic Universe en de derde Avengers-film.

 

Robert Downey jr, Chris Pratt, Chris Evans, Josh Brolin, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Benedict Cumerbatch, Tom Holland, Elisabeth Olsen, Zoë Saldana, Karen Gillian, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Vin Diesel, Dave Batista, Paul Bettany, Sebastian Stan, Stan Lee, Tom Hiddleston, Benicio del Toro, Peter Dinklage, Chadwick Boseman, Paul Rudd, Gweneth Paltrow, Idris Elba .

 

Thanos komt eraan! Thanos is een inwoner van Titan, een Titanian Eternal. Hij word ook wel de Mad Titan genoemd (Deze naam is gebaseerd op de maan van Saturnus, maar hier is het een andere planeet) en hij heeft zijn zinnen gezet op de Infinity Stones. Dat is een setje almachtige stenen, gebonden aan verschillende aspecten van het universum. De Ruimtesteen, de Geeststeen, de Realiteitssteen, de Krachtsteen, de Tijdsteen en de Zielsteen. Omdat de stenen gezamenlijk het machtigste zijn wat iemand kan verkrijgen, zijn ze verspreid over het universum. In andere delen van het Marvel Cinematic Universum (MCU) werden we er al mee geintroduceerd.  

 

((Tesseract heeft de Ruimtesteen in de eerste Thor film en Cap America; Loki zijn staf heeft de Zielsteen; in de tweede Thor film komt de realiteitssteen in beeld; de Krachtsteen komt voor in Guardians of the Galaxy; de tijdssteen zit in het Oog van Agamotto die in een ketting om de nek van Dr. Strange hangt en de Zielsteen zit op het voorhoofd van Vision die in Age of Ultron voor het eerst ten tonele komt)) 

 

Thanos is druk bezig met die stenen te verzamelen en hij heeft er bij introductie al twee in zijn handschoen zitten. Van een paar weet hij de locatie en gaat met een handje vol superschurken de stenen hardhandig opeisen. De helden kunnen los van elkaar Thanos niet tegenhouden en worden gedwongen de koppen bij elkaar te steken om Thanos tegen te houden, maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken nu hij langzaamaan steeds meer stenen in zijn bezit heeft en hierdoor dus steeds machtiger wordt. 

 

Jemig, wat een film weer! Actie 2.0, maar dit keer echt! Ik heb tweeëneenhalf uur met kippenvel zitten kijken. Niet alleen is het heel erg vet om zulke grote namen in 1 film te zien en samen te zien werken, ook visueel is het overweldigend. Dit is een imax-waardige film. Dit is een film waardig om meerdere keren te kijken, zoveel gebeurd er. Niet normaal. Nu ik het er weer over heb, krijg ik zelfs kippenvel, haha. 

 

Ik kan er niet zo veel over vertellen zonder te spoileren, dus ga dit zien! En voor diegene die nog twijfelen, niet doen. Ga dit zien! De actie en kleuren spetteren van het doek, de grappen zorgen ervoor dat het ondanks alle ellende toch een soort van luchtig blijft. Ik was een beetje bang dat het te lang zou duren en hierdoor een soort van overkill zou hebben, maar die tijd vliegt voorbij. En als je dan weer buiten staat heb je zoiets van.. Wat is er zojuist gebeurd? En dan wil je het nog een keer zien. 

 

Wel: ga dit zien, het zit goed in elkaar, het is een avondje serieus spektakel met grote namen en goede spelers.  

 

Niet: Als je niet van de comics houdt en er niets mee hebt, dan zal je hier niet veel plezier aan beleven, dan zijn het maar een stelletje bodybuilders die in strakke maillots met hun onderbroek eroverheen aan het rondrennen zijn :) 

 

**********(10/10)