Captain Marvel

21e Marvel film alweer. Is het meer dan een  opzetje voor EndGame?

Brie Larson (Scott Pilgrim, 21 jump street), Samuel L Jackson (Avengers, Pulp Fiction, Glass..), Jude Law (ENemy a/t gates, Fantastic Beasts, Sherloc HOlmes, Talented Mr Ripley) Ben Mendelsohn (Dark Knight, Rogue One, Ready player one), Gemma Chan (Crazy Rich Asians), Lee Pace (Guardian o/t galaxy 1, Hobbit, Twilight) Mark Ruffalo (Avengers enzo (hulk)) 

 

Carol Danvers heeft superkrachten en is een bondgenoot van de Kree. Die zijn in een intergalactische oorlog verwikkeld met de Skrulls. Na lange tijd van oorlog keert Carol terug naar de aarde, Het is daar op dat moment 1990. Ze gaat op zoek naar een vrouw die een sleutelrol speelt in haar verleden. Helaas weet Carol niet meer zo veel van haar verleden en ze weet dus ook niet dat ze eigenlijk van de aarde af komt. De Skrulls hebben de gave om te veranderen in elke persoon, de enige voorwaarde is dat ze die gezien moeten hebben. Hierdoor is niemand op aarde te vertrouwen. Carol komt stukje bij beetje steeds meer te weten over haar verleden, over de vrouw die ze zoeken en ook waarom ze die zoeken. En dan komt ze er ook nog achter dat er Kree zijn die hun eigen agenda eropna houden. Te midden van al die ellende komt ze een jonge Nick Fury en agent Phil Coulson tegen die op het punt staan om de Avengers Initiative samen te stellen. Carol komt ondertussen ook steeds meer over haar krachten te weten en het lijkt erop dat zij wel eens de allerkrachtigste mutant kan zijn die ooit heeft bestaan. 

 

Dit is de 21e film in het Marvel universum en het knalt weer lekker door. Wat ik vooral heel vet aan deze film vindt, is hoe ze techniek hebben toegepast om een jonge Fury (Samuel) en Coulson (Clark Gregg) in beeld te brengen. Het zijn echt hele jonge gasten en het komt super geloofwaardig over. Heel goed gedaan. De techniek bestaat al sinds 2006 en werd voor het eerst toegepast in X-Men The Last Stand. Maar het werd pas breder bekend bij The Curious Case of Benjamin Button, over een zieke Brad Pitt die steeds jonger wordt. Later komt de techniek ook voor in Ant-Man, daar zie je een jonge Michael Douglas. En nu dus weer, en met succes! 

Waar de film wel wat steken laat vallen is de rest ben ik bang. Het verhaal is wat rommelig en riep wat vragen bij mij op, maar voor antwoorden hiervoor moet ik de eerste Thor en Avengers nog even terugzien. Volgens mij klopt de continuïteit niet helemaal, iets wat op internet gezegd wordt dat het wel zo is. Maar ingewikkeld is het allemaal wel. Ook is het voor mij wat te veel sci fi en flashy stuff met glimmende mensen. Ik heb het niet zo op de Kree en de Skrulls, te ver van mijn bed. Geef mij cap america, spiderman of iron man maar. Zelfs Thor kan ik nog wel handelen, maar dit gaat toch een stapje te ver.  

Het is wel een leuke opzet naar End Game, dat ziet iedereen natuurlijk aankomen, en hierdoor wel verplichte kost voor elke liefhebber, maar Marvel heeft zeker wel veel betere films gemaakt. Maar zo slecht als Black Panther was het gelukkig ook weer niet. 

 

Wel; Goede effecten. 

 

Niet: te druk en flashy, te veel sci fi en een wat warrig verhaal. 

 

******(6/10)