Coco

Prachtige en kleurrijke film van Pixar, ga dat zien!

(lee unkrich: toy story 2 en 3, luizenleven, monsters & co) 

 

Benjamin Bratt (Despicable me 2 : El Macho), Renee Victor (paranormal activity marked ones) Alanna Ubach (meet the fockers, de nanny die gaylord had ontmaagd) Alfonso Arau (three amigos) 

 

Miguel is een enthousiaste jongen van 12 die eigenlijk alleen maar muziek wil maken. Zijn bet-over-over-grootvader was al gek op muziek, maar die heeft zijn vrouw toendertijd verlaten en achtergelaten met een dochter. Die vrouw was daar zo van overstuur, dat ze sindsdien alle muziek uit haar leven heeft verbannen. Deze ´traditie' zet zich voort in de stamboom, miguel woont dus bij een familie die halsstarrig niets met muziek te maken wil hebben en waar familie alles is. Oma is de baas en haar wil is wet! 

Tijdens de dag van de doden komt Miguel per ongeluk in het rijk van de doden en leert hij zijn familie van een paar generaties terug kennen. Hier heeft hij een grandioos avontuur om terug te keren naar het rijk der levenden en leert ondertussen nog eens hoe de vork echt in de steel zit met betrekking op het verleden van zijn stamboom. 

 

Wat een film weer! Alles klopt, van de animatie tot aan alles wat gebeurd in de film. De animatie is weer van top niveau, zoals je gewent bent van Pixar. Inleiding ala Up! Waar bij je tot op het eind met een flinke brok in je keel en kippenvel op je rug zit te kijken. Het is een wat meer volwassen film en voor de allerkleinsten zal het misschien wat aan de pittige kant zijn. Je zal hier geen minions of iets dergelijks vinden.  

 

Ik heb deze in de sneak gezien, de film is gisteren in première gegaan. Toen de helft uit de zaal was vertrokken die het niet trokken, bleven we met een select groepje volwassen mensen zitten en dat was heel erg leuk, om eens zo´n film te zien met dat publiek. Er werd gejoeld op momenten en geklapt, iedereen was enthousiast. Heel erg leuk en voegde echt wat toe aan de totaal ervaring 🙂 

Ik moet wel zeggen dat dit niet mijn keus geweest zou zijn, mede omdat ik er niet zo veel over gehoord had (behalve dat de nieuwe Frozen als voorstukje zou zijn). Maar deze film moet je absoluut gaan kijken met zo min mogelijk voorkennis, laat je verrassen en verbazen! 

 

En als klap op de vuurpijl was in het voorstukje de nieuwe Frozen film, een short van 20 minuten waarin Olaf de familietraditie probeert te vinden. Dat is ook een hilarisch filmpje, maar er werd naar mijn mening net iets te vaak in gezongen..haha. Wel is het zo dat de liedjes in Frozen heel erg goed doordacht zijn, en dat was nu niet anders.  

 

Wat wel gek was, de eerste twee voorstukjes waren horrorfilms van een behoorlijk kaliber: insidious 3 en a quiet place. Allerminst stukjes die in een kindermatinee passen. Ik hoop dat dit alleen maar was om ons sneakers op de verkeerde been te zetten. 

 

Wel: pixar op zijn best, karakters waar je oprecht meeleeft en een verhaal met een leuke twist die je tot op het eind boeit. Je gaat met een grote glimlach naar buiten en je zal nog lang over deze film nagenieten.

 

Niet: ga dit niet op woensdagmiddag bekijken, dan is het kindermatinee.

 

**********(10/10)