Fantastic Beasts: The crimes of Grindelwald.

Veel computergeweld en mager verhaaltje

David Yates (verhaal JK Rowling) 

 

Johnny Depp(pirates, lone ranger, charlie chocolate), Eddie Redmayne(Theory of everything), Jude Law(enemy at gates, the vacation, sherlock holmes), Ezra Miller(we need to talk about kevin), Zoe Kravitz(dochter van Lenny) 

 

Gellert Grindelwald, een machtige tovenaar die alleenheerser over de magische en de normale wereld wil worden, ontsnapt tijdens een overplaatsing van New York naar Parijs. Hij probeert tovenaars over te halen om bij hem aan te sluiten om zo de macht te grijpen. Newt Scamander, een voormalig leerling van Perkamentus, wordt door laatstgenoemde ingeschakeld om Grindelwald op te sporen en tegen te houden. Samen met zijn bonte verzameling fabeltastische dieren gaat Newt op zoek om de machtigste tovenaar van die tijd tegen te houden. 

 

Net als het eerste deel van deze reeks valt het allemaal een beetje tegen. Het is wel een leuke film, maar het mist de magie van de Harry Potter films. Rowling wil heel graag een meer duister universum creëren, maar het werkt gewoon niet. Waar de Harry Potter films druipen van de sfeer en echt iets magisch hebben, is dit gewoon een standaard actiefilm met –wat mij betreft- veel te veel CGI. Er zijn wel wat leuke momenten, zeker als ze op Hogwarts aankomen en sommige diertjes zijn schattig, maar dat is bij lange na niet genoeg om de film naar een hoger niveau te tillen. En dat vind ik echt heel erg jammer.

 

De acteurs leveren wel prima werk af, Johnny Depp speelt eindelijk eens een ander typetje (ipv standaard bij Pirates/Lone Ranger) en Jude Law speelt een leuke, speelse jonge Perkamentus, maar de karakters die ze spelen, gaan nergens lekker de diepte in. Het verhaal kent ook een paar rare wendingen, wordt nergens echt spannend en Grindelwald komt niet lekker uit de verf als machtige boze tovenaar met dito plannen. En de climax slaat helemaal nergens op, alleen maar computeranimatie. Jammer! 

 

Mooie quote uit de Trouw: 'En als je dan ruim twee uur keurig deze pre-potteriaanse soap hebt uitgezeten, kom je terecht in een halfbakken eindgevecht met flets geknetter uit toverstokjes en een grote kaboem, waarna eigenlijk nog niks beslist is.' 

 

Wel: Nog steeds schattige diertjes en Depp die ook een ander gezicht kan trekken.

 

Niet: raar verhaal met zwak hoogtepunt en teveel CGI.

 

 

** (2/10)