Despicable me 3

Gru en zijn minions zijn terug en vechten tegen de allerbeste badguy in een film, ooit!

Steve carell, kirsten wigg en miranda cosgrove 

Jon van eerd, kim van kooten 

Baltasar bratt door carlo boszhard/ engels trey parker (bedenker south park) 

 

Gru, Lucy en de minions zijn na het tweede deel nog steeds op het rechte pad, maar het wil niet vlotten. De badguy Baltasar Bratt kan voor de zoveelste keer ontsnappen en omdat er een nieuwe leiding is, kost het dit keer Gru zijn baan. Zijn vrouw stapt ook uit solidariteit op. De minions zijn niet tevreden met het brave bestaan en lopen weg. Dan komt Gru achter het bestaan van zijn tweelingbroer Dru en gaat naar hem op zoek. Dru wil heel graag de eer van de familie herstellen om ook superschurk te spelen. Hij is niet zo heel goed daarin en vraagt Gru om het hem te leren. Onder valse voorwendselen 'helpt' Gru hem, maar alleen om de Baltasar te pakken. Baltasar is ondertussen bezig met snode plannen om Hollywood te laten verdwijnen als wraak omdat ze hem eind jaren tachtig van de buis hebben laten verdwijnen. Hiernaast probeert Lucy een toffe moeder voor de kinderen te zijn en gaat Agnes op jacht naar een eenhoorn. 

 

Zoals je hoort is het een heel druk verhaal. Er loopt van alles door elkaar en er gebeurd heel veel. Dit is niet ten goede van de film, want omdat er zoveel gebeurd, heb je niet echt het idee dat Gru het ergens voor doet. De hoofdmoot is wel om Baltasar op te pakken, maar de minions die weglopen en in de gevangenis belanden, Gru die ontslagen wordt en zijn broer vind en daar rivaliteit mee krijgt, Lucy die met opgroeiende kinderen probeert een goede moeder te zijn, Agnes die op zoek gaat naar een eenhoorn...het is allemaal te veel naar mijn mening. 

 

Maar dat is het enige negatieve wat mij betreft, het kijkt heerlijk weg en de animatie is van hoogstaande techniek en Baltasar is onwaarschijnlijk hilarisch. Zoveel knipogen naar de jaren 80, zo ontzettend gaaf. Alles is heel goed uitgewerkt en je ziet dat dit weer met ontzettend veel liefde is gemaakt. Van zijn trainingspak en jaren 80 kapsel tot aan zijn schuilplaats, een heerlijke feest van herkenning. 

 

Wat voor mij ook fijn was dat de minions niet zo heel erg prominent aanwezig waren, ze hadden een zijverhaaltje wat je af en toe zag. Het voelde een beetje als verplicht nummertje, omdat dat nou eenmaal aan deze film verbonden is. Maar als je die had weggelaten, was dat geen gemis geweest (voor mij) 

 

Ik heb de nederlandse versie gezien en ik kan je de Engelse versie aanraden. De Nederlandse stem van Gru is saai en raar, Steve Carrell doet dat heel erg veel beter. 

 

Wel: beste badguy EVER, heerlijke humor met een dikke vette knipoog naar de jaren 80. Weinig minions.

 

Niet: veel verhalen met niet echt een hoofdverhaal, waardoor het een onsamenhangend geheel is.

 

Door Baltasar ***(3/10)