(Incident in a) Ghostland

Heftige horror met een pittig randje, kijk dit alleen als je al wat eelt op je ziel hebt.

Pascal Laugier (Martyrs, The Tall Man) 

 

Mylène Farmer (Zangeres), Crystal Reed (Teen wolf/ serie), Taylor Hickson (Deadpool, Go with me), Emilia Jones (Brimstone, Youth) Rob Archer (grote badguy, een spierbonk) 

 

Twee zussen en een moeder worden bruut overvallen door twee maniakken. Ze overleven het maar ternauwernood. 16 Jaar later is de ene zus een succesvolle schrijfster en de andere zus woont nog thuis bij haar moeder. Allebei hebben ze nog dagelijks last van de ellende die 16 jaar geleden gebeurd is. De succesvolle schrijfster heeft last van nachtmerries en de andere zus is er veel erger aan toe. Die leeft helemaal doorgedraaid bij moeder in de kelder.  

Na een verontrustend telefoontje vertrekt de schrijfster naar haar ouderlijk huis toe om het verleden dan eindelijk een plekje te geven. Maar eenmaal daar aangekomen blijkt het niet allemaal te zijn wat ze denkt dat het is. 

 

Weer zo'n film dat ik het echt jammer vind dat ik hier niet teveel over kan vertellen. Dit is horror van de bovenste plank. Rauw, keihard, onvergefelijk en heeft een plottwist halverwege de film waar je U tegen zegt. Het blaast je van je sokken. Voor diegene die Martyrs hebben gezien van deze man, weten ongeveer wat ze te wachten staat.  

Deze film heeft echt een hoge creepfactor en is behoorlijk gewelddadig en psychisch intens. Dit werd mooi verwoord op een forum: Kijk dit alleen als je al wat eelt op je ziel hebt. Wij horrorliefhebbers mogen in onze handen wrijven dat dit soort films in de Nederlandse bioscopen draait! 

 

De film zit wat mij betreft wel iets te vol met goedkope jumpscares, dat haalt het een beetje naar beneden en kijkt niet lekker weg. Want je hebt je volle aandacht nodig bij dit verhaal en als je om de vijf minuten wegkijkt omdat je niet tegen de spanning kan, dan kan je veel hints missen. Maar dat is ook echt het enige minpuntje. Voor die mensen raad ik aan het twee keer te kijken, de tweede zit weet je al waar de jumps zitten en kan je het verhaal beter volgen. Ik denk dat het sowieso handig is om het twee keer te kijken, de plottwist is dusdanig ingenieus, dat het op maar liefst 3 verschillende manieren verklaart kan worden... 

 

De spelers spelen overtuigend, niet veel bekenden voor mij.  

 

Wel: uitermate pittige horror met een steengoed verhaal. 

 

Niet: niet voor iedereen weggelegd. Ook waren er iets teveel jumpscares, iets wat absoluut niet had gehoeven in deze film. 

 

*********(9/10)