Happy Death Day

Groundhog day meets Scream

(Christopher Landon) (paranormal activity 3 en 5 geschreven) 

 

Jessica Rothe (la la land), verder wat mij onbekende artiesten. 

 

Film gaat over een student, Tree Gelbman, die de ergste verjaardag ooit meemaakt. Aan het eind van de dag wordt ze namelijk vermoord. Maar in plaats van dood te blijven, wordt ze weer wakker aan het begin van diezelfde dag. En dit moet ze elke keer weer opnieuw meemaken. Het enige verschil is, dat ze zelf weet dat ze die dag al heeft meegemaakt. Zij moet dus met haar kennis van die dag op zoek gaan naar haar moordenaar en zo proberen deze vloek te verbreken. 

 

 Nou, je voelt em al aankomen: Groundhog day meets Scream. En daarmee vat ik deze film goed samen. Op het laatst verwijst een van de hoofdrolspelers zelfs naar Groundhog Day.  

Ik had hier wel zin in! Een leuke slasher met een knipoog, een ode aan de Jaren 80 zeg maar. Helaas.  

 

Het heeft niet zo veel voor handen. Het is een dun verhaaltje met stereotype Amerikaanse studenten; nerds, sporthelden, schoonheidskoninginnen. Noem het maar op. De eerste dag is een verplicht nummertje met alle hints die voorbij komen waarbij je gelijk al doorhebt dat dat later in de film terug gaat komen en haar al dan niet gaat helpen. Net als Groundhog Day beleeft ze deze dag heel erg veel en schiet op gegeven moment de tijd vooruit en zie jij als kijker verschillende scenes waarin zij semi grappig de moordenaar denkt te ontmaskeren. Als zij dan aan het einde de moordenaar denkt te hebben, komt er nog wel een grappige twist, maar als je een beetje nadenkt, dan was dat ook wel te verwachten. En de echte moordenaar heeft ook nog eens een flutmotief, dat gaat helemaal nergens over. 

 

Goed, dat is dus wel een slasher, maar wat ik jammer vind is dat het nergens echt spannend of grappig word. Het hangt er een beetje tussen in. 

Niets nieuws onder de zon dus. Wel grappig, ik heb slechter gezien, maar ik heb zeker ook beter gezien. Als er echt niets anders in de bios draait wat jouw interesse heeft, kan je deze wel gaan kijken. 

 

Wel: lekker popcornverhaaltje, duurt niet te lang.

 

Niet: wel een slasher, maar waar zijn de moorden? Elke keer opnieuw vermoord worden, daar kan je als regisseur toch wel wat creatiefs mee? Nergens echt grappig of eng/spannend.

 

**** (4/10)