Incredibles 2

Kleurrijk superheldenavontuur die lang op zich heeft laten wachten.

NB. Deze film heeft een aantal scenes met behoorlijke stroboscoop erin. Als jij of je kind hier gevoelig voor is, dan is het raadzaam niet naar de bios te gaan om deze te zien. Dit wordt niet door Pixar benoemd, maar is wel een hele rel op internet geweest .

 

ZIE HIER 

 

Disney Pixar/Brad Bird (Incredibles, Ratatouille, Batteries Not Included) 

 

Brad Bird (Edna, ook regisseur), Holly Hunter (Elastigirl, Incredibles, Batman vs Superman, The Big Sick) Samuel Jackson (Frozone, Avengers, Pulp Fiction, Jurassic Park, Django Unchained..), Craig T. Nelson (Mr Incredible, Incredibles, Parenthood, Coach, Poltergeist), Sarah Vowell (Violet, Incredibles, Hotel Transsylvanië 3) Bob Odenkirk (Winston Deavor, uit Breaking Bad: Saul Goodman) Jonathan Banks (Rick Dicker, nog een uit Breaking bad: Mike de bodyguard) 

 

De film gaat gelijk verder waar deel een is gestopt. De Underminer komt ten tonele en de familie Incredible gaat tegen hem en zijn minions vechten. Hierbij slopen ze de halve stad en de Underminer weet weg te komen. De burgemeester en het bestuur van de stad is het zat en besluit een wet door te voeren die superhelden verboden maakt. De familie Incredilble leeft 'ondergedoken' als normale familie in een motel op kosten van de overheid. Dit doet de overheid om ze toch tegemoet te komen vanwege hun bewezen diensten. Dan verschijnen er een rijke meneer en zijn zus ten tonele die een lumineus plan hebben om de superhelden weer populair te maken en zo de wet op te heffen. Hiervoor hebben ze alleen Elastigirl nodig, mr Incredible maakt te veel brokken. Elastigirl gaat erop uit om de wereld te redden en mr Incredible blijft achter met de rest van de familie. Zowel voor Elastigirl als voor mr Incredible, begint hiermee hun grootste avontuur ooit. 

 

Lekkere Pixar flik weer hoor. Alles is strak en kleurrijk en met een flinke scheut fantasie en humor. Leuk om te zien hoe de traditionele rollen worden omgedraaid, de vrouw als held en de man als huisvader, het werkt super. De film kijkt lekker weg zonder te druk te zijn, er zijn genoeg rustige momenten, maar net als je denkt dat het inkakt, gaat het weer een versnelling hoger. Tel hier aan de ene kant de fantastische nieuwe superhelden met dito krachten en aan de andere kant de baby die net zijn krachten leert ontdekken bij op en je hebt hilariteit alom. Zowel Elastigirl als mr Incredible zijn niet in hun element en dat hebben ze prima uitgebuit. Heb regelmatig in een deuk gelegen. Het is ook wonderlijk te noemen dat ze na 14 (!) jaar alsnog een vervolg op een toch wel succesvolle film hebben gemaakt. Meestal als het een succes is, pompen de vervolgdelen als warme broodjes over de toonbank. En met steeds afnemende kwaliteit (Despicable me, Madagascar..) En je rolt er zo in, ik heb niet het eerste deel weer gekeken hier voor, en had totaal geen problemen met het herkennen van de personages en de situatie waar ze in zijn. Knap! Alleen had ik een kanttekening die ik wel ga terugzoeken, in dit deel doen ze net alsof baby Jack-Jack voor het eerst zijn krachten vertoont, maar volgens mij zagen ze dat al aan het eind van deel 1. Maar dat mag de pret niet drukken, ga dit zien! 

 

Wel: Leuke vlotte animatie van topniveau. Superhelden zijn divers en heel vet in beeld gebracht, de baby heeft een hilarische rol zonder flauw te worden. 

 

Niet: Jammer dat het 14 jaar heeft moeten duren, Pixar! 

 

**********(10/10)