Jumanji – Welcome to the jungle

Behoorlijk leuke remake, die het niveau van origineel net niet weet te halen.

 

Jake Kasdan (bad teacher/sex tape) 

Dwayne Johnson, Karen Gillian, Kevin Heart, Jack Black en wat acteurs die er niet echt toe doen 

 

Het bordspel Jumanji wordt op een strand gevonden en aan Allan Parrish cadeau gedaan. Die doet er in eerste instantie niets mee, want ´wie speelt er nou nog bordspellen in 2017´. De volgende dag blijkt er in de doos een videospel in te zitten. De jongen gaat het spelen en wordt in het spel gezogen.  

20 Jaar later moeten 4 tieners nablijven en voor straf het rommelhok opruimen. Heel toevallig staat daar een spelcomputer met jumanji erin. Ze worden opgezogen en komen in de spelwereld terecht als het karakter waar ze voor gekozen hebben. Ze hebben 3 levens en allemaal verschillende eigenschappen en sterke en zwakke punten. Ze moeten alle vier noodgedwongen samenwerken om het avontuur tot een goed eind te brengen en zo weer terug te keren naar de normale wereld. 

 

Ik was zeer verbaasd. Deze film is een flink stuk leuker dan ik had gedacht. Ik hou wel van de eerste Jumanji en ik was een beetje bang dat dit een eigentijdse remake zou zijn. Maar het is echt wel een eigen deel. Het is wel een simpele film en het verhaal is wat snel en zwakjes, maar de hoofdrolspelers hebben het heel erg naar hun zin en dat is goed te zien. De tieners in het begin en aan het eind van de film vergeet je snel, maar in het spel zijn Jack Black, Dwayne Johnson, Karen Gillian en Kevin Heart op hun allerbest. Wat zijn dat een stel goede acteurs. Jack en Kevin zijn hilarisch en Dwayne is ondanks zijn postuur, verrassend goed. Dat wist ik wel, want hij speelt in meer films wel heel erg goed (snitch) 

Al met al heb ik mij prima vermaakt met deze film, de eerste Jumanji is wat mysterieus en avontuurlijk met een vleugje drama. Robin Williams doet het een stuk beter als lang verloren persoon, maar deze versie heeft wat meer humor. Maar is daarmee wel wat oppervlakkig en nergens echt spannend. 

 

Wel: leuke film en lekker vlot. Probeert niet de eerste Jumanji na te doen .

 

Niet: nergens echt spannend en weinig diepgang.

 

********(8/10)