Le fidèle

Mooie cinema en meeslepend verhaal maken dit een lust voor het oog

(racer and the jailbird) (130min) 

 

Matthias Schoenaerts (de bende van Oss, The Drop), Adele Exarchopoulos, Eric de Staercke.. Geen echte bekenden. 

 

Een vrouwelijke coureur ontmoet een man en het is liefde op het eerste gezicht. Onstuimig, gepasioneerd en wild, ze zijn dolverliefd. Maar hij heeft een duister geheim, hij overvalt met een groepje jeugdvrienden al sinds zijn jeugd banken. En met succes, want hij is nog nooit gepakt. De man wil er mee stoppen nu hij zijn grote liefde heeft gevonden, hij vertelt haar niet wat zijn bezigheden zijn, hij verzint dat hij een importeur/exporteur in auto´s  is, maar word met zijn neus op de feiten gedrukt als hij om haar hand vraagt bij haar vader:  stop met liegen of stop met de activiteiten die je verzwijgt. Hij kiest er voor om te stoppen, maar zijn vrienden vragen hem nog 1 laatste klus, zonder hem zou het absoluut niet lukken. Dus hij gaat voor de laatste keer meedoen met een overval en juist dan haalt de ellende hem in en zet hij alles op het spel. 

 

Buitenlandse films zijn altijd op zijn minst interessant, althans vind ik. Zo ook deze Frans/Vlaamse productie. Het begint wervelend en onbezorgd, Matthias en Adele spelen hel goed en je voelt de chemie tussen die twee en ik zat toch ruim een halve film met veel plezier te kijken. Helaas verschuift de film dan van een actie comedy naar een zwaar drama en wordt het allemaal wel heel erg zwaar ineens. Dit midden/einde van het verhaal is wat voor mij het wel een beetje verpestte, als het aan het einde nog wat pit had gehad, dan was er nog wat balans geweest. Maar nu ga je toch met een zwaar gevoel de bios uit en persoonlijk vind ik dat deze film dat niet had verdiend. Zeker niet met het eerste gedeelte wat zo goed uit de verf komt. De climax voelde mij ook wat afgeraffeld af. 

 

Er zitten wat spectaculaire scenes in en de laatste overval scene is echt fantastisch. Die is in 1 take genomen en de actie spettert van het scherm. Heel vet! 

Gino is ook echt goed gecast, hij zet het karakter heel overtuigend neer en je leeft echt met hem mee. 

 

Zwak: zwak einde, te zwaar aan het eind.

 

Sterk: film begint goed, goeie cast.

 

*******(7/10)