Leatherface

Nieuw deel in de Texas Chainsaw Massacre reeks. Dit keer stukken beter.

Julien Maury en Alexandre Bustillo. 

Stephen Dorf (Blade Deacon Frost), Lily Taylor (Conjuring) en wat onbekenden 

 

Leatherface gaat over hoe een gewelddadige tiener Jed ten onder gaat in een spiraal van geweld en zo uiteindelijk de iconische Leatherface wordt. Als klein kind in een verknipte familie (fam Sawyer) wordt hij min of meer gedwongen een man en later een meisje dood te maken. Dit meisje blijkt de dochter van de sheriff. De sheriff vermoed dat de familie erachter zit, maar heeft geen bewijs. Die sheriff zweert wraak en hij zorgt ervoor dat de twee jongste kinderen Jed en Bud uit huis worden geplaatst.  

Een flink aantal jaar later zitten beide kinderen in een psychiatrische inrichting. Moeder Sawyer kan het nog steeds niet verkroppen dat de kinderen haar afgenomen zijn en heeft ondertussen geld gespaard voor een advocaat. Ze krijgt haar kinderen niet te zien en schopt stennis in de inrichting.  

Bij de chaos die ontstaat, ontsnappen Jed en bud uit de inrichting met twee andere bewoners en hierbij ontvoeren ze een verpleegster. De sheriff die op bloed uit is en letterlijk over lijken gaat, achtervolgt hun terwijl zij een spoor van dood en verderf achterlaten. Het leid dan tot een bloederige climax waarin niemand gespaard blijft... 

 

Eindelijk weer eens een goede slasher! Dit is, in tegenstelling tot Jigsaw, een film die niets aan de verbeelding overlaat. Alle moorden, al dan niet met een kettingzaag, zijn prima in beeld! Dit is geen film voor de kijker met de zwakke maag. Het verhaal zelf is niet heel erg sterk, maar onderhoudend genoeg. Er gebeuren heel veel akelige dingen en die familie word goed gespeeld. Ik dacht heel lang dat iemand anders Leatherface zou worden, maar dat kan ook aan mij liggen, haha. 

 

Het begin van de film is ook echt Chainsaw massacre waardig, gekke familie aan de eettafel met iemand vastgebonden.  

 

Goed: De chainsaw massacre franchise kent heel wat slechte delen, maar dit is weer eindelijk een waardig deel. Bloederig, goor en verknipt. 

 

Slecht: niet voor de zwakkeren der hart, film duurt maar 90 minuten.

 

********(8/10)