Love, Simon

Zoetsappig liefdesdrama met zwaar onderwerp wat licht verteerbaar is.

Greg Berlanti (Life as we know it, Pan, verschillende DC producties) 

Nick RObinson (Jurassic World), Katherine Langford (13 reasons Why), Alexandra Shipp (Storm in x-men), Jennifer Garner (Elektra, Alias, 13 going on 30) Josh Duhamel (Transformers, Life as we know it) Jorge Lendeborg (Spiderman Homecoming) 

 

Simon is een doodnormale jongen, in een doodnormale stad. Hij zit op een doodnormale school en heeft doodnormale vrienden. Er is alleen 1 groot geheim, Simon is homo. Hij durft niet uit de kast te komen in dit kleine, ietwat bekrompen stadje. Als hij dan begint te emailen met een andere homo uit het stadje, ontstaat er een hechte vriendschap tussen die twee, zonder dat ze van elkaar weten wie ze zijn. Als dan per ongeluk iemand de mailbox van SImon onder ogen krijgt, gaat hij hem chanteren. Als Simon hem niet koppelt aan een van zijn beste vriendinnen, dan maakt hij openbaar dat hij homo is. Simon zwicht hiervoor, met alle gevolgen van dien. Zijn vrienden dreigen uit elkaar gedreven te worden door de acties van Simon en Simon raakt steeds dieper in de nesten en walgt van zichzelf. Kan hij zich hier nog uit redden zodat alles nog goed gaat komen? 

 

De film is minder zwaar als dat je zou vermoeden, en dat is maar goed ook. Het is nogal een zwaar onderwerp, maar de maker heeft het lekker luchtig gehouden en hierdoor is het een prima behapbare film. Een tikkeltje grappig, een tikkeltje drama en een tikkeltje homo. De film heeft drie dingen die spelen, hoe handelt hij zijn chanteerder af, hoe kan hij het beste uit de kast komen en wie is toch die geheimzinnige 'blue' waarmee hij mailt. De film is onderhoudend genoeg om je geïnteresseerd te laten blijven, en dat is wel knap want hij duurt toch twee uur.  Omdat je meeleeft met Simon, zit je zelf constant na te denken wie de mailer is, en ondertussen gebeuren ook nog eens die andere dingen. 

 

Het lichtvoetige is toch ook wel een minpuntje, want als het dan op het einde verkeerd gaat en alles de soep in dreigt te lopen, dan komt het allemaal wel heel erg makkelijk weer goed. Inclusief zoetsappig eind. Maar dat kan je bij zo'n film als dit wel verwachten.  

 

Wel: Interessante en licht verteerbare komedie, kijkt lekker weg en houd je toch wel lang in spanning hoe het afloopt. 

 

Niet: Te makkelijk einde en zoetsappig, voor rondvliegende ledematen kan je beter naar Deadpool gaan.

 

*******(7/10)