Mission: Impossible Fallout

James Bond, eat your heart out!

Tom Cruise(Top Gun, Cocktail, Edge of Tomorrow, Oblivion, The Mummy, American Made), Simon Pegg(Shaun o/t Dead, Hot Fuzz, Star Trek),Angela Basset(Whats love got to do with it, Black Panther, AHS), Rebecca Ferginson(MI 5, The Snowman, Greatest Showman, The Girl on the Train), Henry Cavill(Man of Steel), Sean Harris(Prometheus, Harry Brown), Ving Rhames(Pulp Fiction, M:I, The GReen Mile, Dawn of the Dead, Piranha 3d, Con Air) 

 

Ethan Hunt en zijn IMF team (impossible Missions Force) worden eropuit gestuurd om een stel boeven tegen te houden die een partijtje plutonium willen kopen voor slechte bedoelingen. Het blijkt de boef uit deel 5 te zijn (had Ethan hem nou maar vermoord!) Solomon Lane is springlevend en heeft een nieuwe gang bij elkaar gesprokkeld: de Apostelen. Zij willen de huidige wereldorde omverwerpen en de derde wereldoorlog ontketenen, onder het motto: Er kan alleen vrede zijn als er eerst oorlog is geweest. Hoe heftiger de oorlog, hoe heftiger de vrede. Ethan krijgt helaas de plutonium niet in handen door een mislukte deal en krijgt hierdoor ongevraagd een CIA agent in zijn team die koste wat kost het plutonium moet zien te bemachtigen. Ethan is volgens de hoogste baas van de CIA namelijk te soft geworden. Een persoon dood moet namelijk kunnen als je daarmee miloenen redt. Ethan is het daar niet mee eens. De slechteriken hebben overal hun tentakels en niemand is te vertrouwen, zelfs de CIA niet. Ethan moet samen met zijn meest trouwe team het alleen zien te klaren en gaat op avontuur om het plutonium te bemachtigen, iets wat hem over heel de wereld brengt. 

 

Wat een spannende film is dit! Verhaaltechnisch zit het heel sterk in elkaar. De bad guys zijn overal en oppermachtig en je weet heel de film door niet wie je nu wel en wie je nu niet kan vertrouwen. Dit blijft lang spannend en je zit dan ook continue op het puntje van je stoel. De film gunt je geen moment rust, zonder dat het vermoeiend word. Dat is ook wel knap, want de boog kan niet de hele tijd gespannen staan, dan werkt het averechts. Maar toch krijg je hier constant het gevoel dat alles mis gaat en iedereen hem tegenwerkt. De actiescènes zijn spectaculair en de film bouwt mooi op naar een climax. En wat voor climax! De helikopterscène is ontzettend spannend en heel gaaf gefilmd. Ik heb in een docu gezien dat Tom al zijn stunts zelf doet en dat is terug te zien. Niets geen groen doek en special effecten, als hij in een spinnende heli zit die omlaag stort, dan zit hij dat ook echt. Maar soms zijn er natuurlijk wel dingen die gemonteerd moeten zijn, zo spectaculair kan echt niet in het echt. Maar dat mag de pret niet drukken, ik merkte er niets van. Een paar rare scenes, Tom die in een plas met bloed staat en dan vervolgens geen voetsporen achterlaat als hij een stap opzij zet, Tom die wel heel makkelijk berg beklimt in zijn nette herenschoenen. Het zijn druppeltjes op een gloeiende plaat: ga dit zien! Liefst op heel groot scherm. De 3d voegde zowaar weer wat toe, vallende stenen/dingen, vechten hoog op de berg; klamme handjes! 

 

Wel: Superspannend actiespektakel van de bovenste plank. Ongehoord voor een deel 6.

 

Niet: kleine foutjes, maar dit zeg ik alleen omdat ik ook een 'waarom niet' sectie moet invullen. 🙂 

 

**********(10/10)