Molly´s Game (2017)

Pokeren (v) voor gevorderden.

Aaron Sorkin 

 

 Jessica Chastain, Kevin Costner (Waterworld, Bodyguard, dances with wolves, robin hood), Idris Elba (heimdall: thor, dark tower, pacific rim) en Michael Cera (juno, superbad, this is the end) 

 

Dit is het waargebeurde verhaal van Molly Bloom, haar strenge en controlerende vader wilde graag dat ze freestyle skiër op hoog niveau werd, net als haar broer en zus, maar zij heeft andere plannen. Ze rebelleert en gaat haar eigen weg en krijgt een baan. Via haar werkgever komt ze in aanraking met ondergrondse poker toernooien waar bekende artiesten en filmsterren aan meedoen, met hoge inzet. Ze wordt op gegeven moment door haar baas ontslagen en raakt zo alles kwijt wat ze had opgebouwd, waaronder vaste financiële inkomsten. Zij pakt haar ex-baas terug door alle pokergasten af te pakken en haar eigen toernooi te organiseren. Dit blijkt zo succesvol dat de inzetten steeds hoger worden en er steeds louchere figuren bij betrokken raken en zo ook de Russische maffia. Als dan ook de FBI een onderzoek gaat starten, wordt het voor Molly een lastig parket, om uit de gevangenis te blijven of zelfs maar in leven. 

 

Frustrerend om te zien, het begint gelijk met dat Molly door de FBI ondervraagd word, en al snel wordt duidelijk dat zij nooit illegale praktijken wilde doen. Daar zorgde ze wel voor. Maar zij word zo meegesleept in alles, dat zelfs zij het niet meer overziet. De hele film is een aaneenschakeling van heden en dan flashbacks, enzovoort. En dat werkt goed. De scherpe dialogen met haar advocaat (Elba) zijn echt een feest om naar te kijken en hoe zij met haar charme en scherpe geest iedereen om haar vinger weet te wenden is ook fantastisch. Alleen beetje raar dat het zo lang nog goed gaat, tuurlijk gaat het om gegeven moment fout, maar dat duurt best wel lang.  

Alhoewel het niet echt actierijk is, (er word heel veel in gepraat) is het geweldig om naar te kijken, zeker als je van poker houdt. De dialogen zijn scherp en Elba en Chastain hebben goede chemie. Er zitten wat grappige scenes in en je leeft goed met de acteurs mee. (michael cera)  

 

Wel: Scherpe dialogen, boeiend verhaal 

 

Niet: verhaal kan wat ongeloofwaardig overkomen, maar het is dus waargebeurd 

 

********(8/10)