Night School

Grappenmaker Hart gaat terug naar school

 Kevin Hart (Jumanji remake, Central intelligence, Get Hard), Tiffany Haddish (Girls Trip, Nobodys fool), Anne Winters (Mom and Dad), Jacob Batalon (Spiderman Homecoming), Rob Riggle (21 jump st remake, The Hangover), Taran Killiam (directeur), Mary Lynn Rajskub (24 serie) 

 

Hart speelt een man die nooit zijn middelbare school heeft afgemaakt. Hij verklaart tijdens het examen dat hij alleen examen aflegt in de school van het leven. 17 jaar later lijkt hij het helemaal gemaakt te hebben, leuke auto, leuke vriendin en een baan als bbq verkoper wat hem goed afgaat door zijn vlotte babbel. Dan brandt hij per ongeluk de zaak af, waardoor hij zonder baan komt te zitten. Zijn Highschool vriend van vroeger wil hem wel aan een baan helpen in de financiële sector, maar daarvoor moet hij toch echt zijn diploma halen. Hij besluit naar avondschool te gaan, maar verteld hier niets over tegen zijn vriendin omdat hij zich schaamt. Op de avondschool zitten allemaal types die zich behoorlijk goed in de nesten kunnen werken en redelijk mislukt zijn. Tel hierbij op dat de oude rivaal van vroeger die Hart altijd pestte, nu daar directeur is geworden en de school regeert met harde hand (en knuppel), en je hebt garantie voor een hilarische komedie met een zoetsappig goed einde. 

 

Deze film heeft mij verrassend genoeg heel erg vermaakt. Ik heb regelmatig hardop gelachen. Het zit vol met slimme, snelle grappen en mensen die heel ad rem zijn. Met Kevin Hart weet je het nooit helemaal zeker, soms is die leuk (stand up comedian), soms werkt het gewoon niet, maar Hart zit hier als flauwe grappen- en druktemaker prima op zijn plek, zijn goed spelende tegenspelers maken dat hij een sterk staaltje humor neer kan zetten.

De film gaat in hoog tempo door en het verhaal heeft niet veel om handen maar dat geeft helemaal niet, dat is ondergeschikt en helemaal prima. Lekker met een bak popcorn en verstand op nul. Doordat het allemaal zo in een hoog tempo gaat, heb je ook wel wat grapjes die wat minder geslaagd zijn en soms zelfs wat ranzig, daar moet je van houden. Maar het verzandt nooit in een bepaald iets, het is van alles wat. Dat maakt het echt een leuk avondje uit! Ga dat zien. 

 

Wel: Hart is in zijn element en zijn tegenspelers ook, bij vlagen heel erg grappig. 

 

Niet: soms ranzig en niet alle grappen even leuk, maar het gaat snel genoeg om daar niet over in te hoeven zitten. 

 

********(8/10)