Shot caller

Hoe je door stom toeval diep in de problemen kan raken en je leven zodanig op zijn kop zet dat er geen weg terug meer is.

Nicolai coster-waldau (GoT), benjamin bratt (dr strange) john bernthal (punisher, fury, daredevil) evan jones (8 mile) en keith jardine (john wick) 

 

Man krijgt auto ongeluk omdat hij door rood rijd. In de auto zitten ook zijn vrouw, beste vriend en diens vrouw. Zijn beste vriend komt om het leven en hij krijgt twee jaar gevangenisstraf voor het door rood rijden met dood door schuld. Eenmaal in de gevangenis heeft hij al snel door dat er twee soorten mensen zijn daar; slachtoffers en jagers. Hij kiest ervoor om zich niet te laten kennen, hij hoeft tenslotte maar twee jaar te zitten. Al snel is hij in een gevecht gewikkeld en laat hij niet het kaas van zijn brood eten. Hierdoor wordt hij opgemerkt door de blanken, de Arian Brotherhood. Hij besluit zich aan te sluiten bij hun, omdat hij het niet lang overleefd in zijn eentje. Maar hij onderschat de gevolgen die zijn keus met zich meedragen, lid zijn van een bende houdt niet op bij de poort van de gevangenis en hij komt er al snel achter dat hij gevangen zit in hun klauwen. Zij persen hem af door zijn familie te bedreigen en hij moet een wapendeal gaan maken met een gevaarlijke, rivaliserende bende.  Hij glijdt steeds verder af met alle gevolgen van dien. 

 

De film is heel beklemmend. De acteurs spelen goed en je leeft heel erg met de hoofdrolspeler mee. Hij begint als succesvolle zakenman met een geweldig leven en door een stommiteit eigenlijk, raakt hij alles kwijt. Hij word gedwongen een keus te maken in de gevangenis, maar daarmee verlies hij sowieso alles. Als hij slachtoffer word, is het hel op aarde, als hij jager wordt, kan hij alleen uit dat leven ontsnappen door dood te gaan. En dat gevoel komt goed bij mij over. Heel deprimerend en het komt allemaal heel geloofwaardig over. 

 

Het verhaal is niet chronologisch, het begint als hij net vrij komt uit de gevangenis en heeft dan terugblikken door het heden heen hoe het allemaal tot zo ver heeft kunnen komen. Dat is goed gedaan, want de geschiedenis hoe hij in de gevangenis terecht is gekomen en het verhaal wat hij vervolgens van de bende moet doen, zijn twee losstaande verhalen. Nu is dat mooi ineengevlochten.  

 

Wel: beklemmend en geloofwaardig verhaal, acteurs spelen heel goed 

Niet: het komt wat traag op gang 

 

*********(9/10)