The Equalizer 2

Denzel is terug als berekende vigilante, doet hij het net zo goed als in het eerste deel?

Antoine Fuqua (Magnificent 7, Training Day, Equalizer, Southpaw, Olympus has fallen)

 

Denzel Washington (training Day, Man on Fire, Flight, Book of Eli, The Bone Collector, The taking of pelham 123, enz.) Pedro Pascal (pena van Narcos, Game of Thrones, Kingsman), Ashton Sanders (Moonlight, Straight outta Compton), Melissa Leo (the Fighter, Snowden, Prisoners), Bill Pullman (Independence Day, Spaceballs (lone Starr), sleepless in Seattle, The Grudge)

 

Denzel Washington is terug als iconische privedetective Robert McCall in dit vervolg. Hij leeft een rustig leventje als taxichauffeur van een soort Uber, deze dienst heet Lyft. Hij neemt het ondertussen nog steeds keihard op voor de zwakkere medemens als een soort vigilante. Als een goede vriendin van hem van vroeger word vermoord, neemt hij het heel erg persoonlijk op en gaat het gevecht aan met de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn. Nooit had hij kunnen denken en vermoeden wie er achter zit, het komt heel erg dichtbij en moet alles op alles zetten om hier levend uit te komen.

 

Wat een Amerikaanse film is dit zeg, sjonge. Denzel speelt een wel heel erg keurige, Godvrezende vent die niets, maar dan ook niets fout doet. Als iemand in zijn auto uit de Bijbel leest, doet hij zijn pet af. Een jongen uit zijn buurt red hij van een straatbende en en passant spoort hij ook nog eens heel erg makkelijk een machtige bende op die het hem erg persoonlijk maakt door een vriendin van hem te vermoorden.

Waar in deel 1 het slow pace gedeelte nog werkte, is het hier ronduit saai te noemen. Het begint sterk, maar dan verzand het een beetje, om aan het einde weer spannend te worden. Het is een beetje een mix, het verhaal is saai en voorspelbaar, hij vind de badguys wel heel erg makkelijk en de gebeurtenissen zijn onsamenhangend om hem maar als held te portretteren. Maar de actie spettert van het doek en is op momenten keihard. En Denzel speelt ook erg goed. Dus al met al ben ik verdeeld; de actie red het nog enigszins, maar het eerste deel is veruit beter en de lat die het legde haalt deze bij lange na niet.

 

Wel: keiharde actie spettert van het doek.

 

Niet: saai, voorspelbaar en onsamenhangend verhaal maken dit een heel slecht vervolg op een sterk eerste deel.

 

***(3/10)