The Hitmans Bodyguard

Grappige, vlotte actiefilm, mothaf*cka

Met: Ryan Reynolds (Deadpool/xmen, green lantern, life, buried),  

Samuel L. Jackson (pulp fiction, avengers, jurassic park, django unchained, unbreakable, star wars), 

Selma Hayek(from dusk till dawn, desperado),  

Elodie Yung (gods of egypt, daredevil) 

Gary Oldman(Leon, 5th element, dark knight, Dracula, Harry Potter (sirius zwarts)),  

Barry Atsma(michiel de ruyter, komt een vrouw bij de dokter, lucia de b, Loft, nijntje de film (vader pluis)),  

Abbey Hoes (Tirza) 

 

Een bodyguard met een (bijna) vlekkeloze reputatie moet een huurmoordenaar beschermen en naar het Internationaal strafhof in Den Haag brengen. De huurmoordenaar moet getuigen in een strafzaak tegen een machtige ex-president van Wit-Rusland en hij is de enige die de zaak gewicht kan geven. Als hij niet op tijd is, gaat de president vrijuit. De bodyguard en de huurmoordenaar hebben niet zo'n fijn verleden samen en ze moeten alles uit de kast trekken om elkaar te kunnen uitstaan en ondertussen de hordes mensen van Interpol en de Wit-Russische mafia van zich af te houden. 

 

De film is op momenten hilarisch en ik heb dan ook meerdere malen dubbel gelegen van het lachen! Dat is verfrissend, want je verwacht toch bij een actiefilm van dit kaliber dat het misschien in het begin wat grappig is en op het eind, maar dit is heel de film door super grappig. Op momenten dat de spanning te snijden is, de film kan op momenten keihard zijn, komt er een ontzettend leuke grap in. En dat maakt de scene zoveel sterker. Het is echt een heerlijke film om naar te kijken, de twee uur vliegen voorbij. Uiteraard is Samuel weer helemaal in zijn element en zegt ie vaak Motherfucker, maar da's helemaal niet erg. Ryan geeft er in de film nog een sneer naar.

 

Je leeft erg met de personages mee, maar soms zijn er wel scenes dat het iets te ongeloofwaardig is. Badguys schieten naar Ryan en Samuel, die tussen het winkelend publiek lopen in Amsterdam, en niemand word geraakt. Gevangen president die gewoon via een telefoon opdrachten kan geven, Dat soort dingen. 

 

Maar dat mocht voor mij de pret niet drukken, de actie spat van het doek af. En als klap op de vuurpijl is er een ontzettend vette climax op het dak van het strafhof, met een super uitzicht op de onwijs mooie skyline van Den Haag! Jammer dat ze er niet daadwerkelijk waren (het schijnt gephotoshopped te zijn), maar mij stoorde het totaal niet. 

 

Wel: chemie tussen Reynolds en Jackson, actiespektakel ten top. 

 

Niet: sommige scenes voelen wat nep, niemand wordt geraakt en alles en iedereen schiet maar in het wilde weg, gaten in het plot.

 

********(8/10)