The shape of water

Belachelijk veel oscars winnende film kon mij helaas niet bekoren.

Guillermo del Toro (Pacific Rim, Pans Labyrinth, Hellboy)

Sally Hawkins (Happy-go-lucky), Doug Jones (Pans Labyrith, Hellboy I&II), Michael Shannon (Man of STeel (General Zod!), Groundhog Day) Octavia Spencer (Hidden Figures, The Help) Michael Stuhlbarg (Dr. Strange, Arrival, A Strange Man)

 

Het sprookjesverhaal gaat over een amfibisch wezen (een wezen dat zowel onder water als op land kan leven) wat gevangen genomen word door de amerikaanse regering. Het wezen word opgesloten in een ultrageheime onderzoeksinstelling. Een schoonmaaktster komt in aanraking met het wezen en er ontstaat een ogenschijnlijk onmogelijke relatie tussen die twee. Ze bedenkt een waanzinnig plan om hem te bevrijden, want de regering heeft niet veel goed voor hem in petto. Het hoofd van de beveiliging krijgt al snel lucht van de plannen en ze moet alles op alles zetten om het wezen te bevrijden en het zo weer vrij te laten in de natuur, waar hij thuishoort.

 

Tja, 13 oscars en een hele sleep aan andere prijzen, dat moet me toch een dijk van een film zijn. En ongetwijfeld vinden heel veel mensen dat, als ik zo eens op bekende fora duik is het niets dan lof. Helaas deel ik het niet met ze.. Dit is niet echt mijn ding, een romatisch drama. Tel daar wat rare vrijheden bij op (spontaan beginnen met zingen terwijl daar absoluut geen reden voor is, de overduidelijke rollen van goed en kwaad en wat onwaarschijnlijkheden (ze kan het wezen wel heel makkelijk helpen ontsnappen en ze vult de badkamer van haar huis met water door alleen maar een handdoekje voor de deur te leggen. Nee, niet mijn ding.

 

Nu is het wel heel sfeervol geschoten, daar doet de film niet veel verkeerd, het monster had wel wat mooier gemogen.

 

Wel: mooie plaatjes, veel oscars, dus ze doen veel goed.

 

Niet: rare keuzes en m.i. te romantisch.

 

***(3/10)