The house with a clock in its walls.

Laat je meeslepen in dit mysterieuze verhaal met flauwe humor

Eli Roth (Hostel, Green inferno, Inglorious Bastards) 

 

Jack Black (Stem Po van Kung Fu Panda, School of Rock, Macho Libre, King Kong, Jumanji remake, Goosebumps 2), Cate Blanchett (Oceans 8, Thor Ragnarok, LOTR (galadriel)), Lorenza Izzo (Knock, Knock, Green Inferno), Kyle McLachlan (Twin Peaks) 

 

Lewis is een jongen van 10 die na het overlijden van zijn ouders naar zijn oom verhuisd. Zijn oom is een beetje een rare kwast. Maar dat komt omdat zijn oom eigenlijk een Warlock is, dat is een mannelijke heks. De oom heeft een huis wat zachtjes gezegd nogal magisch is. Er leven grote, rare wezens in de kast en het meubilair lijkt een eigen leven te hebben. De stoel heeft trekjes van een schoothondje en de ridderharnassen lopen lustig heen en weer. Dolle boel dus. Nu heeft de oom maar 1 regel, verbreek niet de magische zegel van de kast die op slot zit! Je raad het al, Lewis doet dat toch om in gunst te komen bij zijn vriendjes op school en hierdoor laat hij iets kwaadaardigs vrij die geen goeds in de zin heeft. Lewis en zijn oom en paarse buurvrouw moeten alle zeilen bij zetten om het kwaad te overwinnen en het is nog maar de vraag of dat lukt, want de tijd tikt letterlijk door. 

 

Een rare film wat mij betreft. Aan de ene kant heel erg gaaf en machtig, het magische gedeelte zit heel goed in elkaar en zuigt je echt in het verhaal. Zeker in het begin als je nog niet weet hoe de vork in de steel zit, zit je verwonderlijk te kijken wat er toch gebeurd. Een paar leuke schrikmomenten maken het dan toch een wat volwassener film. Maar dan komt het, dan verschuift het een beetje en komt de humor en actie om de hoek kijken. En dan merk je goed dat het echt wel gericht is aan een veel jonger publiek. Het is echt een film voor 12-jarigen, die zullen de mysterieuze en wat spannendere momenten echt wel heel spannend vinden, maar de grappen en actie zijn zo ontzettend flauw. Echt heel jammer. Nu heb ik deze in Imax gezien en met het geluid op standje keihard is het echt heel erg gaaf, dus dat maakte een hoop goed. Maar ik kon toch die bittere pil niet helemaal wegslikken. Want aan de ene kant heb je dat spannende en mysterieuze wat heel goed gedaan was en aan de andere kant een hele flauwe kinderfilm. Doe dan het een of het ander, niet van allebei een beetje. Al met al een leuke familiefilm, als je maar geen hoge verwachtingen hebt. 

 

Wel: Op momenten erg spannende en goede mysterieuze film die heel veel sfeer uitademt. 

 

Niet: kinderachtige humor en actie valt erg uit de toon bij een verder volwassen film. 

 

****(4/10)