Unsane

Niets is wat het lijkt te zijn.. of toch wel?

Steven Soderbergh (Ocean's Eleven, Logan Lucky, Magic Mike) 

 

Claire Foy (the Crown, Season of the Witch), Matt Damon  (Martian, Good WIll Hunting, Downsizing, Jason Borne), Juno Temple (Horns, Malificent, Dirty Girl), Joshua Leonard (Blair witch, Humpday, 6 Years), Amy Irving (Carrie, Yentl), Aimee Mullins (Stranger Things) 

 

Een vrouw word semi onvrijwillig opgenomen in een gekkenhuis. Ze komt daar om te praten met een psychiater, want ze heeft nog last van angstaanvallen. Ze is een tijdje geleden lang en heftig lastiggevallen door een stalker en heeft hier nog last van. Ze wil alleen maar praten, maar verteld aan de psychiater dat ze soms wel zelfmoordneigingen heeft. Dit is reden voor de psych om haar 24 uur ter observatie te houden. Onbewust tekend ze hier dan ook voor. Eenmaal opgesloten werkt ze totaal niet mee, wat weer reden is voor het personeel daar om haar langer te houden. Net op het moment dat het niet slechter lijkt te kunnen gaan, denkt ze dat ze oog in oog met haar stalker staat. Een medewerker van de inrichting. Ze draait hierdoor nog meer door; is dit wat gebeurd nu echt, of zij langzaam aan gek aan het worden? 

 

Ik ben altijd wel in voor een psychologische thriller, mits goed uitgevoerd. Dit is een gevalletje leuke start, slechte afwerking. Het blijft lang spannend omdat je niet weet wat nu echt is en wat niet. Is zij gek door het trauma wat ze heeft opgelopen door de stalker, of is die stalker daar nu echt? Niemand geloofd haar, ze is voor het personeel immers een patiënt en ze zijn er op getraind om niet alles te geloven wat men zegt. Het is dus een redelijk uitzichtloze situatie. Als dan de twist komt, blijft het eigenlijk een beetje doorkabbelen alsof het nog een mysterie is en ik mis een beetje de climax in dit verhaal. Natuurlijk kan ik hier niets over zeggen, maar het is jammer dat het zo op deze manier is uitgewerkt.  

 

Al met al wel een onderhoudende film. Zeker de eerste helft als je als kijker nog niets weet, is het berespannend, maar het einde had wat mij betreft beter gekund.  

 

De film is compleet opgenomen met een iPhone 7+, wat op zich wel een prestatie is. Ik had nergens het gevoel naar een home video te kijken. 

 

Wel: Spannend mysterie houd je lang op het puntje van je stoel, acteurs spelen overtuigend. 

 

Niet: Slap einde wat niet echt spannend is. 

 

*******(7/10)