Valerian and the city of a thousand planets

Kleurrijke Sci Fi met een humoristisch randje die lekker wegkijkt.

Cara Delevigne (suicide squad/enchantress) Dane deHaan (amazing spiderman/harry osborne, a cure for wellness/lockhart (hoofdrol))  Rihanna (zangeres), Clive Owen (inside man, sin city), Ethan Hawke (Sinister! The Purge, magnificent 7, training day, dead poets society) John goodman (Roseanne serie, 10 CLoverfield Lane, stem James p Sullivan van Monsters & co) en Rutger Hauer (Turks fruit, Blade runner, the hitcher, hobo w/ a shotgun, blind fury, flesh and blood, sin city) 

 

Het speelt zich af in de 28e eeuw. De ISS (international spacestation) is uitgegroeid tot bloeiende metropool. Duizenden buitenaardsen rassen hebben hun technologie en kennis gekoppeld en het ruimtestation is uitgegroeid tot een grote smeltkroes van verschillende culturen. Het heet nu Alpha.  

2 speciale agenten die de menselijke orde moeten handhaven, worden op missie gestuurd naar Alpha om een duistere kracht die van binnenuit lijkt te komen te stoppen en zo te voorkomen dat Alpha verwoest wordt en daarmee de vrede in het heelal. 

 

Het verhaal is niet heel erg ingewikkeld, maar dat hoeft ook helemaal niet. De film kijkt lekker weg en is super gaaf. De special effects zijn uitmuntend en van een super hoog niveau. Het begin van de film is smullen met de hoofdletter S. Althans, als je van fantasy houdt. Alle buitenaardse rassen die bij ISS aansluiten komen de revue voorbij en dat is geweldig om te zien. De makers gaan helemaal los met de verschillende aliens. Als dan Dane en Cara in beeld komen, verschuift het een beetje naar mensen tegen aliens film, maar alles gaat in rap tempo en verveeld geen moment.

De interactie tussen Dane en Care is ook leuk, maar Cara kan wel beter (suicide¬†squad) en¬†dane¬†moet¬†je¬†van houden. Hij praat een beetje verveeld, maar ik stoor mij er niet aan¬†ūüôā¬†¬†

 

Een leuk rolletje voor Rihanna met een dansscene die de gemiddelde puberende puber leuk zal vinden, maar wat mij betreft redelijk overbodig was.  

Het verhaal is wel een standaard hollywood verhaaltje, maar je krijgt er een kleurrijk, visueel spektakel voor terug. Heb em in 2d gezien, niets mis mee hoor. 

 

Waarom wel: Kleurrijke science fiction, als je er van houdt, ga je smullen.

 

Waarom niet: kleurrijke science fiction, dan duurt 2,5 uur wel heel erg lang als je er niet van houdt.

 

********(8/10)