Wonder Wheel

Avonturen van een reuzenradmedewerker en zijn familie.

(Woody Allen) 

Kate winslet, James Belushi, Justin Timerlake en Juno Temple 

 

Coney island, 1950. Ginny is een aan lager wal geraakte actrice die nu als serveerster werkt. Humpty is haar man, die probeert van de drank af te blijven en de eindjes aan elkaar te knopen. Overdag werkt hij als draaimolen bediende en in zijn vrije tijd vist hij voor het avondeten. Mickey is de plaatselijke badmeester, jong, knap en ambitieus.  

Op een dag staat Carolina, de dochter van Humpty, ineens op de stoep. Ze zit in grote problemen, de maffia zit achter haar aan. Ze was getrouwd met een onderwereldfiguur, brak met hem en heeft tegen de politie gepraat en nu staat er een prijs op haar hoofd.  

Ondertussen loopt het huwelijk van Humpty niet zo lekker. Ginny heeft een zoon uit een vorig huwelijk die maar niet wil deugen. Hij steelt en is pyromaan, tot groot ergernis van Humpty. Ginny zoekt troost bij de badmeester en dat gaat zo een tijdje door. Op gegeven moment leert de badmeester Carolina kennen en vind hij haar leuker dan Ginny. Maar dit brengt wel de nodige moeilijkheden met zich mee, hij moet om schoon schip te maken immers opbiechten dat hij de minnaar is van haar stiefmoeder. En dit alles terwijl de gangsters steeds dichterbij komen. 

 

Een film van Woody Allen, dan weet je het wel. Melodramatisch en een randje zwarte humor. Het is wel een onderhoudende film, alleen komt het verhaal nooit echt lekker van de grond. Het kabbelt maar voort, zonder echt naar een climax te gaan en dat is jammer. Je zit wel geboeid te kijken, maar gaat onbevredigend naar huis, zeg maar. Sommige scenes zijn echt heel mooi en stijlvol; als iemand terugblikt in zijn of haar leven, dan veranderd het licht heel subtiel, maar dat heb je pas door als het licht weer uitgedraaid wordt. 

 

Personages worden wel goed vertolkt. Ik was bang voor James (According to Jim), kate speelt ook goed en het pyromaantje is ook grappig. 

Ik had hier graag wat positievers verteld, maar helaas. Woody heeft echt veel beter werk. En grappiger ook.  

 

Wel: Mooie film om naar te kijken, Jim en Justin spelen heel goed en Kate is leuk om naar te kijken. 

 

Niet: er gebeurd eigenlijk niet zo veel en nergens komt het verhaal echt van de grond.

 

*******(6/10)