Your Name/ Kimi no Na Wa

Prachtig epos over onverklaarbare dingen en onbereikbare liefde.

 (Makoto Shinkai) 

 

 

Mitsuha is de dochter van de burgemeester in een klein bergdorpje. Zij woont bij haar oma en heeft er geen zin om haar vader te helpen bij de verkiezingsstrijd en droomt ervan om ooit naar Tokyo te verhuizen. Taki is een jongen die woont in Tokyo, student en part time ober in een italiaans restaurant. Zomaar op een dag verwisselen ze ineens van lichaam, Taki wordt Mitsuha en Mitsuha wordt Taki. Als ze gaan slapen en weer wakker worden, wisselen ze weer terug. Dit gaat zo een tijdje door en stopt dan ineens. Taki besluit om naar het dorpje te gaan om haar op te zoeken, maar komt er dan achter dat er meer aan de hand is en dat de komeet die aan de hemel verscheen hier alles mee te maken heeft. 

 

Zo dan, wat een vette film is dit! Heel erg mooi getekend, heel realistisch. Anime is wel iets waar je van houden moet, als je denkt aan dragon ball z of naruto, maar dit is echt een heel ander niveau. De karakters zijn wel van een hoog anime gehalte, maar de omgeving en achtergrond is niet normaal meer hoe mooi.  

 

Het verhaal zit heel¬†ingenieus¬†in elkaar,¬†in¬†het¬†begin¬†is¬†het¬†wat¬†komisch¬†ala¬†freaky¬†friday/big en is het vooral grappig om¬†te¬†zien hoe ze zichzelf staande houden in hun¬†totaal¬†verschillende levens en¬†wat¬†zou¬†jij¬†als eerste¬†doen als je ineens in een lichaam van¬†het¬†andere¬†geslacht¬†zou zitten? Precies¬†ūüôā¬†¬†

 Als halverwege de film de plottwist komt, zit je met een brok in je keel naar deze film te kijken en leef je echt mee met de hoofdrolspelers. Hoe je in deze film wordt meegezogen is echt knap gedaan. Maar als dan de twist komt, krijgt de film een nog diepere laag. Ik ga hier niet te veel op in, ga dit gewoon kijken. 

 

Wel: mooi getekend, super goed verhaal, meeslepend.

 

Niet: Japans gesproken, anime. Maar je doet jezelf en de film echt tekort als je het daar op afrekent. 

 

**********(10/10)